top of page
Търсене
  • MGrieL

Времето и монолога. Кой да говори повече - кандидата или HR?Тази статия, вярвам, ще бъде полезна и за двете заинтересовани страни. От взаимна важност в една кратка среща е да се научи максимално и то по възможност най-същественото.

Да си представим интервюто като една картина. Кандидатът се нуждае от информация за рамката, в която ще разгърне уменията си, а HR или управителя се нуждае от информация за съдържанието - всичко в рамката (платно, бои, цветове в палитрата...). Тази аналогия би ни помогнала много в това, да си представим разпределението на времето за всеки в отрязъка от 30мин. интервю.

Акцент*

Колкото по-точна, ясна и нормирана е "рамката" поставена от работодателя, толкова повече контролирана свобода за презентация ще даде на кандидата, а той от своя страна ще изпитва увереност, че е на правилното място и ще има желание да разкаже за опита и уменията си.

Тази ситуация дава възможност работодателя да зададе контролни въпроси, за да потвърди впечатление или установи компетенция.

От своя страна кандидата има възможност да се увери дали фирмата има ясна структура, която би му гарантирала сигурност и професионално развитие.

Забележка*

Ако има отклонения, то много вероятно е една от страните да остане неудовлетворена в перспектива, дори и да се стигне до съвместна работа.

Вие как структурирате разговорите си с кандидати и партньори? #работа #hr #

2 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page