top of page
Търсене
  • MGrieL

"За златотърсачите" част 1 - една статия за успешните HR ентусиасти.


"За златотърсачите" част 1 - една статия за успешните HR ентусиасти.


Първо искам да започна с това, че за да успеем да прогледнем е важно да намалим вътрешното напрежение с безброй многото очаквания към самите нас. Да, понякога средата и обстоятелствата ни притискат да считаме себе си за професионалисти, които само с един поглед трябва да могат да направят правилна преценка, да вземат решения... Това за жалост създава голямо напрежение, което често пъти замъгляват съзнанието ни и се получава обратен ефект на търсения. Затова нека приемем, че всеки ден има какво ново да научим и ние сме в позицията си на любознателен ученик - ентусиаст.

Това всъщност е и път към откриването на множество интересни кандидати за работа, които притежават в себе си цял свят!


Замисляли ли сте се, който много от времето ни преминава в работа? Как по-голямата част от живота ни преминава в професионални занимания? Това е изключително стресиращ факт особено ако вършим неща, които нямат добавена стойност за живота ни. И тук идва ролята на първия филтър - HR специалистите с всички подразделения на специалността. Ние сме тези, които имаме отговорното право да отворим една врата, а след това да следим за условията от другата страна да са добри за трудещите се, а работодателя да просперира. Как обаче да сме сигурни, че почукалия на вратата ни наистина би бил доволен от това, което ще се разкрие пред него? Няма как, но винаги можем да следваме 3 прости правила:


1. Винаги се стараем да погледнем основният акцент (това, в което кандидата е концентрирал най-много от времето си до момента);


2. Питаме го за мотивацията му;

- тук много важно е да не преценяваме мотивацията според своите ценности, а да вникнем в същината на неговото търсене. Понякога мотивацията е базирана на морално удовлетворение, но доста често мотивацията е свързана с материално и личностно обезпечение. Запомнете - това е повърхностен, но жизнено важен критерий и тук като специалисти, трябва да уловим и второстепенната "изгода" (професионално развитие, похвали, нужда от автономия).


3. Следим за изразните средства (до колко лексиката е ангажирана с професионална терминология), наблюдаваме емоционалната динамика и автентичността и.

- Колкото повече професионални термини използва кандидата в разговорна форма, толкова повече работата му е основен приоритет и в перспектива той ще има нужда от бонусна система бележеща доброто му представяне - похвали, награди, повишения.


Проследявайки тези прости три стъпки, ние можем да бъдем полезни, както за определянето на неговото място, така и в препоръките за работа с дадения служител, за да може компанията да просперира въз основа на най-доброто му представяне.

#hr#работа#cariera


Тук може да видите, кои са отворените позиции за работа при нашите партньори или да се запознаете с услугите на MGrieL bussines assistant - https://www.mgriel.com/jobs


Последвайте ни и в социалните мрежи: https://www.linkedin.com/company/mgriel-jo-go/

https://www.linkedin.com/in/monika-gospodinova-0b641843/

https://www.facebook.com/Business.Assistant.MGrieL

36 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page