top of page
Търсене
  • MGrieL

Нямаме втори шанс да направим първо впечатление!" - 2ра част.


Още един кратък материал в полза на всеки на пазара на труда, който иска да продаде себе си максимално добре. След този материал ще предложа и няколко насоки в последващи текстове и за колегите HR специализирани в подбора на персонал.


А сега, да поговорим малко по-делово относно презентацията на уменията ви.


Разкошен начин да направим добро първо впечатление при първо интервю е да загатнем за своите умения, но не бива в никакъв случай да подхождаме със стратегически план за кардинална промяна! Слушайте внимателно за работната стратегия във вашето направление и на ключови места с кратки изречения опишете способностите си. Пример:

Работодател:

- Ние наблягаме визуални материали в презентацията си онлайн. За нас е важно да генерираме интригуващо съдържание за социалните мрежи.

Кандидат:

- Прекрасно звучи, имам опит в изграждането и на кратки видеа според алгоритамът на отделните социални канали.


Тук вие давате отговор на няколко въпроса - умеете да правите видеа; запознати сте с времетраенето нужно за по-добра интеграция в социалните мрежи; познавате техните правила за интеграция! Кратко, ненатрапчиво и съдържателно.


Опитайте се да създадете условия за повече от този тип диалог, за да разкриете максимално от себе си и опита си. Рядко работодателите ви се интересуват в детайли от опита в други фирми, затова наблегнете на резултатите си и познаването на материята, в което се развивате. Често въпросите в интервютата са сходни, но вашите отговори е добре да не бъдат клиширани. Избягвайте да използвате "Аз", "Искам", "Ще променя"... Заменете ги с "Вярвам", "Ще направя своите предложения", "Това би ме мотивирало наистина".


Чест въпрос е "Каква заплата очаквате". Тук е добре да се подготвите като се запознаете с хода на заплащането за определената длъжност, размера на компанията, в която кандидатствате и своята позиция в йерархията. Все пак винаги казвайте сума, която ще ви задоволи нуждите и бъдете отворени за предложенията, без да правите болезнен компромис.


Ако този материал ви се струва полезен, ще се радвам да споделите с реакция или коментар!

2 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page