top of page

сб, 18.05

|

София

Усещане за липи

Усещане за липи“ съчетава поезията, музиката и изкуството да създаваш парфюм. На 18 май от 15 до 22 ч. в „Светофар“ ще можете да се насладите и на трите.

Регистрацията е затворена
Вижте други събития
Усещане за липи
Усещане за липи

Час и място

18.05.2024 г., 15:00 ч. – 22:00

София, Old City Center, пл. „Петко Р. Славейков“ 7, 1000 София, България

За събитието

Усещане за липи“ съчетава поезията, музиката и изкуството да създаваш парфюм. На 18 май от 15 до 22 ч. в „Светофар“ ще можете да се насладите и на трите. Стиховете на Веселина Ангелова от нейната книга „Сърце и липи“ ще бъдат съпроводени от предкласическите произведения на Шуман, Григ, Й.С. Бах и др., докато Моника Господинова ви посреща с новосъздадения си парфюм с аромат на липа “Poetry”.

За новата книга с поезия на Веселина Ангелова нейният редактор Нинко Кирилов казва: "Ще ви издам една тайна: Веселина Ангелова си има личен ангел, който понякога седи в един светофар и си клати краката. Когато някоя от обувките му падне, тя започва да пише. На мястото на сърцето си той има липи. И обратното. А тя рафинира тази дантелена чувствителност в думи и ни я дава сякаш между другото. В Сърце и липи метафорите и образите отстъпват на голямото, на важното - на начина, по който тази книга ни кара да преосмислим света, себе си и света в себе си. И ако това ви звучи абстрактно, защото още не сте прочели книгата, върнете се тук и после. Думите на Веселина Ангелова няма да избягат, ще ви чакат. Като всички лични ангели на света. И липи. И сърца."

"Poetry" е органичен био парфюм с ухание на цвят от Липа, дело на българския моден бранд MGriel fashion. Ароматната композиция е за мъже, като разработката му е вдъхновена от необятното въображение и същност на поета. Той е олицетворение на романтичното, топло, обгръщащо проявление на творческата мисъл, с която поезията ни потапя в многопластовата си измеримост, дори в простичката разходка под липите. Парфюмът е част от колекцията органични аромати на марката, с които подканя към екологично чист начин на живот и опазване на околната среда.

Споделете това събитие

bottom of page