top of page
  • MGrieL

Има ли място AI в модата?


MGrieL fashion е марка, която още в началото на своето съществуване залага на дигитализацията и оптимизацията на дейността си с помоща на новите технологии. Ние бяхме първите, които предлагаха 99% достоверна визуализация на моделите преди те да бъдат изпълнени в материя още през 2012г. Освен това през 2015г. добавихме опцията за "виртуална пробна" на своите клиенти, в която те могат да видят как изготвените специално за тях модели биха им стояли.

Категорични сме, че тази методология спестява много време в корекции и намалява рисковете от загуби на така ценните ни платове и материали. Разбира се, само AI не е достатъчен на този етап без намесата на художници и дизайнери, но въпреки това каюеството на изображенията е многократно по-добро и достоверно!


Днес света е насочен към тези методи, като това изменя модния бранш и въвежда нови тенденции в работата.


Изкуствения интелект (AI) в модната индустрия

През последните години модната индустрия претърпя значителна трансформация, благодарение на интегрирането на изкуствения интелект (AI). Тази революционна технология не само разруши традиционните методи, но също така отвори свят от възможности, които преди това бяха невъобразими.



Еволюцията на AI в модата

Модни препоръки, базирани на AI

Една от най-забележимите промени, донесени от AI в модната индустрия, са силно персонализираните и точни модни препоръки. Отминаха дните, когато купувачите трябваше да претърсят безброй дрехи, за да намерят това, което им трябва. AI алгоритмите анализират потребителските предпочитания, минали покупки и дори взаимодействия в социалните медии, за да предложат тоалети, които резонират с индивидуалните стилове. Това не само подобрява изживяването при пазаруване, но също така повишава процента на реализация за платформите за електронна търговия.


Виртуални пробни

Представете си, че можете да пробвате дрехи виртуално, преди да направите покупка. AI превърна това в реалност с въвеждането на технологии за виртуално пробване. Тези инструменти използват компютърно зрение и добавена реалност, за да симулират как определена дреха би изглеждала на клиента. Тази функция не само намалява необходимостта от физически тест, но също така минимизира шансовете за връщане на неподходящи артикули, което е от полза както за потребителите, така и за търговците на дребно.


Генеративен дизайн

AI не се ограничава само до оптимизиране на логистиката и подобряване на изживяването на клиентите. Освен това е творческа сила в модната индустрия. Алгоритмите за генериране на дизайн могат да помогнат на дизайнерите при създаването на уникални и иновативни дизайни на облекло. Чрез захранване на AI с определени параметри и дизайнерски елементи, дизайнерите могат да получат многобройни вариации на дизайна за няколко минути, спестявайки време и разширявайки творческите хоризонти.


Избор на материал и устойчивост

Устойчивостта е належащ проблем в модната индустрия. AI може да помогне при избора на устойчиви материали, като анализира тяхното въздействие върху околната среда и издръжливост. Това гарантира, че модните марки правят информиран избор, когато става въпрос за снабдяване с материали, допринасяйки за по-устойчива и екологична индустрия.




10 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page