top of page
  • MGrieL

Парфюмите на MGrieL fashion - прегръдка от природата





 
Естественият парфюм се състои от етерично масло, естествени екстракти, растителни масла, алкохол и вода. Можем също да намерим абсолюти, конкрети, аромати, флорални восъци, антиоксиданти, използвани като естествени консерванти или глицерин.

Какво са етеричните масла?
Етеричните масла идват от концентрирани растителни екстракти, които запазват естествената миризма на растението. Те се получават чрез парна дестилация или чрез методи като студено пресоване. 

Какво са натуралните екстракти?
Естественият екстракт е съединение, произведено от растение или плод, което е било отстранено от суровината, от която е получен чрез техники като екстракция, дестилация или печене. Полученото ароматно вещество е концентрат от вкус и аромат на растението или плода. След това се разрежда в подходящ разтворител.  

Съществува и екстракция на суперкритичен флуид като CO2. Газът под налягане при определена температура прави възможно възстановяването на обонятелните молекули. Този метод е много интересен за автентичността на миризмите, които осигурява.

Какво са естествените алкохоли?
Алкохолът е от съществено значение за фиксиране на ароматни композиции. В естествените парфюми той е растителен , произведен чрез процес на ферментация от плодове, захарна тръстика или зърнени култури като пшеница. Може да има и биологичен произход. 

Каква е разликата между натурален и органичен парфюм?

Естествените и органични парфюми премахват противоречиви съставки като силикони, оцветители, повърхностноактивни вещества, фталати, парабени от състава си. Те също премахват всички синтетични вещества, т.е. нефтохимикали, произведени от петрол.  


Натуралният парфюм е направен от естествени суровини, но не е задължително органичен. По-специално, той трябва да бъде направен от органични съставки, получени от генетично немодифицирани растения, отгледани в защитени и устойчиви среди, в които не се използват токсични вещества нито по време на отглеждането, нито по време на прибирането на тези суровини.  



17 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page